Sporbygning

 

I Gl. Rye MTB arbejder  vi aktivt med sporbygning – især sporet Danmarks Tag. Spordage og andre informationer meldes ud på facebooksiden “Sporbygning vest for Himmelbjerget” og på klubbens facebookside.

Ideen med sporet

Ideen med Danmarks Tag har grundlæggende været at udnytte de mange højdemeter, der er i området til at lave et sjovt og teknisk spor. Sporet er således præget af opkørsler med mange højdemeter og tekniske nedkørsler med en række konstruerede forhindringer. Sporet henvender sig til den øvede rytter, som søger de udfordringer, som områdets lange op- og særligt nedkørsler kan give samt de let øvede ryttere, som søger at løfte deres tekniske niveau. Sporet er i mindre grad målrettet rytteren, der søger en fladere og hurtig rute med mange kilometer.

 

Afmærkning

Sporet deler sig flere steder i svære og lettere kørte valgmuligheder. Hvid pil signalere det lidt lettere valg og sort er valget med sværere sektioner og større risiko – herunder byggede elementer som fx drops, broer og sving. Der er mulighed for at køre udenom de sværeste byggede forhindringer.Det skal særligt bemærkes, at downhill/enduro linjen er vanskelig og kun skal køres af den meget øvede rytter, som er tryg ved både drop og hop.

Sporet er ENSRETTET.

 

Sporet er inddelt i sløjfer

Danmarks Tag er anlagt som en række sløjfer. Det giver mulighed for at køre sporet i hele dets længde eller gentage en eller flere sløjfer, som rytteren synes er særligt sjove eller udviklende for rytterens teknik. Ved afslutningen af hver sløjfe findes en stander med et kort, der viser vejen tilbage til sløjfens start. Det er oplagt, at køre de sorte sløjfer mere end én gang, da rytterne kun får det fulde udbytte af nedkørslerne, når de begynder at kende dem.

 


Facebook Posts

Kære alle
Aktiviteten på FB om sporbygning har igennem længere tid været på siden om Danmarks Tag.
Jeg lukker derfor den her gruppe inden så længe.
... See MoreSee Less

View on Facebook

OBS! Pga af skovarbejde vil området, der lokalt omtales Vildmarken og Sort Guld, af sikkerhedsgrunde være lukket de næste par uger.
Følg venligst omkørslen ned af vandrestien for at komme rundt og vis hensyn til vandrere og maskiner. (As always. 😜)

Mvh. Mads, pedel og skovarbejder på Sletten.
... See MoreSee Less

View on Facebook

De første spæde spadestik til det nuværende spor - der arbejdes på Sømods Boulevard - en del af nuværende Sort Guld. ... See MoreSee Less

View on Facebook

Jeppe Hagbarth Bjerring shared his event to the group: Sporbygning vest for Himmelbjerget. ... See MoreSee Less

Siim Skov MTB sporbyg

marts 26, 2017, 1:00pm - marts 26, 2017, 5:00pm

Så er vi klar med årets første sporbyggerdag på MTB sporet i Siim Skov. Vi skal primært have fordelt en masse grus, så medbring gerne egen trillebøre, skovl og rive

View on Facebook

Var lige ude med lidt ymerdrys her til formiddag 😜
Først sku der ydes og så ku der (n)ydes. 😅
... See MoreSee Less

View on Facebook